دهان و دندان

راز خنک شدن دهان بعد خوردن نعناع چیست ؟

نعنا

برخی از مواد غذایی پس از خوردن در دهان احساس خنک کنندگی ایجاد می کنند. فرقی ندارد که محیط بیرون چقدر گرم باشد، شما زمانی که این مواد غذایی مانند نعنا و فلفل را می خورید در دهان احساس خنکی می کنید.

کپسایسین در فلفل ها، و منتول در نعناع سبب می شود زمانی که یک عدد نعناع یا شکلات نعنایی می خورید یا یک آدامس نعنایی می جوید، دهان شما خنک شود.

نعنانعنا

چرا نعنا باعث خنک شدن دهان می شود؟

منتول و کپسایسین هر دو روی سیستم گیرنده های حسی تأثیر می گذارند و مواردی مانند لمس، دما و درد را تحت نظر دارند.

نعنا روی مغز شما اثر می گذارد و باعث می شود که از بیرون احساس خنکی کنید.

نورون های حسی که در پوست و دهان وجود دارند، می توانند احساسات مختلفی مانند گرما و سرما را حس کنند.

این نورون ها حاوی پروتئین مهمی می باشند که این پروتئین ها نقش حیاتی در کمک به احساس خنکی در دهان دارند و جریان یون ها را در غشای سلولی تنظیم می کنند.

این پروتئین یک کانال یونی است و کانال های یونی! برای اینکه بتوانند پروتئین گیرنده محرک مورد نظر خود را تشخیص دهند، بسته می شوند.

این کانال ها هنگام احساس خنکی باز می شوند تا یون های کلسیم و سدیم وارد سلول شوند.

یون های تازه پتانسیل عمل را تحریک می کنند که سلول های عصبی را به مغز منتقل می کنند.

یون های نعنا با درگیر نمودن سلول های مغز و ارسال سیگنال هایی به مغز! باعث ایجاد حس خنکی در داخل دهان می شوند.

در کل مولکولهای منتول سبب می شوند گیرنده های TRPM8 کانالهای یونی خود را باز کرده و یک پتانسیل! عمل به مغز بفرستند و سبب خنک شدن دهان شوند، در واقع هیچ تغییر دمایی داخل دهان اتفاق نمی افتد! بلکه فقط احساس خنکی ایجاد می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *