رژیم و تغذیه

شیره خرمالو برای کی خوبه برای کی بد ؟

خرمالو میوه پاییزی و خوشمزه ای است که دارای خواص فوق العاده برای درمان بیماری ها و سرشار از ویتامین است. این میوه که طرفداران زیادی دارد، تنها در فصل پاییز موجود است بنابراین بسیاری از افراد برای دسترسی به این میوه و استفاده از خواص آن در همه سال شیره خرمالو که به آن دوشاب یا دشو نیز می گویند، تهیه نموده و استفاده می کنند.

از شیره خرمالو می توان به جای شکر استفاده نمود و جایگزین شیرین کننده های مصنوعی کرد.

خواص شیره خرمالو :

شیره خرمالو (دوشاب) همان خواص خرمالو را دارد، خواص شیره خرمالو عبارتند از:

حفظ بدن از اسیدی شدن :

شیره خرمالو طبع گرمی دارد و می تواند بدن را از اسیدی شدن حفظ کند.

شیره خرمالو (دوشاب) برای همه ی مزاج ها مناسب می باشد.

افزایش انرژی :

شیره خرمالو جزو مواد غذایی انرژی زا بوده و برای مواقعی که بدن به انرژی بیشتری نیاز دارد! بهترین غذا محسوب می گردند، بنابراین مصرف شیره خرمالو برای بدنسازان مفید است.

فعال شدن سلول های عصبی :

مصرف شیره خرمالو در وعده ی صبحانه باعث فعال شدن سلول های عصبی و مانع ایجاد کم خونی در افراد می شود.

تسکین دهنده ی دردهای رماتیسمی :

شیره خرمالو، تسکین دهنده ی دردهای رماتیسمی و امراض شریانی و وریدی هستند. خرمالو سرشار از پتاسیم است. پتاسیم در تنظیم فشار خون و آرام کردن عضلات بدن نقش مهمی دارد. در واقع بسیاری از داروها از پتاسیم به عنوان یک ماده برای مقابله با دردهای عضلانی استفاده می کنند.

جلوگیری از ریزش موها :

شیره خرمالو مانند میوه آن دارای ویتامین های B1 ،B2 و B3 بوده و به سلامتی مو های شما کمک شایانی می کند و از ریزش مو جلوگیری می کند.

نرمی و لطافت پوست :

ویتامین های A و K موجود در خرمالو، چین و چروک ناشی ازافزایش سن را کاهش می دهند. ویتامین A و E موجود در خرمالو باعث نرمی و لطافت پوست شما می شود.

خواص شیره خرمالو

تقویت سیستم ایمنی بدن :

ویتامین C موجود در خواص شیره خرمالو به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند و مانع از سرماخوردگی در فصول سرد سال می شود.

رفع کم خونی :

خرمالو حاوی مقادیری از ویتامین A، کلسیم، فسفر، پتاسیم، فیبر و آهن نیز است. وجود آهن در خرمالو سبب می گردد تا خطر بروز کم خونی کاهش یابد.

کاهش ابتلا به بیماری های قلبی :

شیره خرمالو دارای دو آنتی اکسیدان کاروتن و کیلوپن است که ریسک ابتلا به بیمار های قلب و عروقی و بعضی از سرطان ها را کاهش می دهد. ویتامین A و کاروتن موجود در شیره خرمالو سبب تقویت ماهیچه های قلب می شود.

در مطلب خواص میوه ی خرمالو خواندید که خرمالو به عنوان یکی از منابع غذایی پتاسیم در سلامتی قلب و عروق تاثیر بسیاری دارد. هر روز حدود 100 گرم از این میوه را مصرف کنید، تا سیستم قلب و عروق تان مقاوم و سالم شود و خطر بسته شدن رگ های خونی بسیار کاهش یاید.

بهبود بینایی :

ویتامین A و کاروتن موجود در شیره خرمالو سبب در بهبود بینایی موثر است. خرمالو حاوی مقادیر فراوانی ویتامین A، زیزانتین، لوتئین و لیکوپن است که همه آن ها در ارتقا سطح سلامت چشم موثرند. لوتئین و زیزانتین با محافظت از شبکیه چشم از بروز دژنراسیون ماکولا و آب مروارید که از مهم ترین علل نابینایی اند، جلوگیری می کنند.

جلوگیری از فشار خون :

دشو خرمالو (دوشاب) منبعی سرشار از پتاسیم و منیزیم است که با فشارخون بالا مقابله می کنند. میزان سدیم در خرمالو بسیار کم است، به همین دلیل مصرف خرمالو برای افراد مبتلا به فشارخونی می تواند مفید باشد. اگر دچار فشار خون بالا هستید، دوشاب خرمالو را فراموش نکنید.

پیشگری از سرطان :

شیره خرمالو مانند میوه خرمالو دارای مقدار زیادی بتاکاروتن و ویتامین A می باشد و می تواند بدن را از رادیکال های آزاد و سرطان ها در محافظت نماید. مصرف شیره خرمالو میوه خرمالو در پیشگیری از سرطان ریه موثر است.

مصرف شیره خرمالو در بارداری :

خوردن شیره خرمالو (دوشاب) در بارداری به بهبود و تقویت سلامتی شما کمک می کند و مواد مغذی موجود در خرمالو در رشد جنین موثر است. خواص شیره خرمالو سرشار از دو ماده معدنی کلسیم و فسفر می باشد و مصرف آن در افزایش رشد استخوان های جنین شما موثر است و باعث بهبود عملکرد سیستم عصبی مرکزی می گردد.

وجود آهن در خرمالو سبب می گردد تا خطر بروز کم خونی در دوران بارداری کاهش یابد. ویتامین C موجود در شیره و میوه خرمالو، در عملکرد بهتر دستگاه ایمنی بدن نقش دارد. توصیه می شود قبل از اضافه نمودن خرمالو به برنامه غذایی تان در دوران بارداری با پزشکتان در این خصوص مشورت نمایید.

مضرات شیره خرمالو

شیره خرمالو با تمام مزایایی که دارد اگر بیش از حد مصرف شود، برای افراد زیر مضر است:

بیماران دیابتی نباید بدون مشورت با پزشک خود از این ماده غذایی استفاده کنند زیرا خرمالو از قند نسبتا بالایی برخوردار است. این میوه هنگام تهیه شیره در چند مرحله حرارت می بیند، بنابراین شیره نهایی از قند بیشتری برخوردار است.

افرادی که رژیم کاهش وزن دارند نباید بیش از حد از این ماده غذایی استفاده نمایند.

زیاده روی در خوردن خرمالو و شیره آن سبب یبوست و افزایش وزن می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *